Glasvezel

Glasvezel internetTegenwoordig kijken we niet alleen op de televisie meer naar films en series, maar kunnen we dit vanaf verschillende apparaten in huis doen.

Je vrouw kijkt op de bank naar de televisie, je zoon bekijkt Youtube filmpjes op de tablet en je dochter is online muziek aan het luisteren via de telefoon.

Zelf wil je graag even online het nieuws bekijken.

Vaak zijn we meer online dan we ons beseffen. Om er voor te zorgen dat we allemaal zorgeloos op hetzelfde moment van snel en stabiel internet zijn voorzien hebben we een goede internetverbinding nodig.

Met een glasvezel verbinding zijn we voorzien van een internetverbinding waarop iedereen in huis zorgeloos online kan surfen.

Bijzonder hoge snelheden met een glasvezel verbinding

Met een glasvezel verbinding kunnen bijzonder hoge snelheden worden behaald. Het up- en downloaden van bestanden op internet gaat letterlijk met de snelheid van het licht. Glasvezel bestaat namelijk uit dun vezel waar signalen door middel van licht doorheen worden gezonden.

Deze lichtsignalen vormen de digitale communicatie. Naast de bijzonder hoge snelheden is een internetverbinding van glasvezel stabieler dan een ADSL verbinding.

Voornamelijk voor huishoudens waar veel mensen tegelijk op het internet actief zijn is het belangrijk om een snelle en stabiele verbinding van glasvezel te hebben. Daarnaast is het belangrijk om er van op de hoogte te zijn voor welke doeleinden het internet wordt gebruikt. Om grote bestanden te downloaden, online te streamen of voor digitale tv via internet is een snellere internetverbinding nodig dan bij het checken van e-mails en het surfen op het web.

Voornamelijk bij het online streamen of online gamen kan een trage verbinding behoorlijk frustrerend zijn. Op deze momenten zit je niet te wachten op een haperende verbinding!

Meer megabits per seconde met glasvezel

Om zonder problemen online te kunnen gamen, online te streamen of digitale tv te bekijken heb je een verbinding nodig met veel megabits per seconde. Dit wordt ook vaak aangeduid als Mb/s. Een goede verbinding heb je wanneer de verbinding tussen de 16 – 24 Mb/s aangeeft, of sneller. Met een glasvezel verbinding ben je voorzien van zeer snel internet!