Houten vloer plus- en minpunten

Je zult je misschien wel afvragen; een houten vloer, is dat verstandig? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en smaak. Als je advies vraagt aan anderen zul je verschillende redenen horen waarom je het wel of niet zou moeten doen. In dit artikel lees je de meest voorkomende plus- en minpunten van het hebben van een houten vloer. Hopelijk kun je hier veel informatie uit halen en kan dit helpen bij het maken van jouw keuze. Een vloer is namelijk heel bepalend voor de sfeer in huis en je wilt daarom graag de juiste keuze maken. Wat heel begrijpelijk is!

Pluspunten van een houten vloer

Als eerste de pluspunten als je een houten vloer kiest. Een houten vloer heeft een bepaalde uitstraling. De meeste mensen zullen deze omschrijven als een authentiek gevoel. Vroeger was een houten vloer de standaard vloer bij mensen in huis en daarom vinden veel mensen nu dat het authentiek is. Daarnaast is hout een natuurproduct, omdat het van bomen af komt en dus ‘leeft’. Iedere vloer en plank is daardoor uniek. Elke boom groeit op zijn eigen tempo en hangt van heel veel aspecten af hoe goed deze groeit. Doordat iedere boom uniek is, is automatisch ook elke plank uniek. Als je dus graag een unieke vloer wilt, dan is hout ideaal! Een vloer wordt mooier naarmate de tijd, dit heeft ook te maken met het feit dat het een natuurproduct is.

Minpunten van een houten vloer

Ten tweede de minpunten. Elk product heeft plus- en minpunten en zo ook een houten vloer. Wat hierboven ook al is verteld, is dat het een natuurproduct is met unieke kenmerken. Door deze aspecten is een echte houten vloer niet goedkoop. Het hangt natuurlijk van je budget af of je dit de moeite waard vind, maar als je de plus- en minpunten met elkaar gaat vergelijken, is het wel handig om dit mee te nemen. Daarnaast is er nog een minpunt aan een natuurproduct in huis hebben en dat is dat het reageert op de omgeving waarin het zich bevindt. Warmte en kou zijn dus van grote invloed. Naast temperatuurverschillen kan de luchtvochtigheid ook een belangrijke rol spelen. Als het namelijk te droog is in huis kan het hout gaan scheuren.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden en wil je graag meer informatie? Klik hier voor aanvullende informatie.