Vertrouwen krijg je door je te certificeren

Certificering is belangrijk als het gaat om het aanbieden van een betrouwbare service. Een bedrijf kan soft- en hardware verstrekken, maar zodra het op het gebied van privacy onderdoet zal dit de verkoop niet bevorderen. Certificaten zoals ISO 27701 zullen ervoor zorgen dat de klant ervan verzekerd is dat het bedrijf betrokken is bij de bescherming van zijn/haar persoonlijke informatie. Daarnaast zijn er ook andere certificeringen die ervoor zorgen dat het product niet alleen betrouwbaar is, maar ook een goede kwaliteit heeft.

ISO 9001

Zo is ISO 9001 gericht op het aanbieden van de juiste kwaliteit. Met deze certificering straalt het bedrijf uit dat het een krachtig kwaliteitsmanagementsysteem heeft. Op deze manier voldoet het bedrijf aan internationale eisen die zijn gesteld aan het managen van de kwaliteit van de producten. Deze certificering heeft tot gevolg dat de klanten meer tevreden zijn, omdat het product kwalitatief beter is. Ook zorgt deze certificering ervoor dat het bedrijf zich constant focust op het verbeteren en stroomlijnen van de processen, wat leidt tot een effectievere supply chain.

ISO 27701

Verder zorgt ISO 27701 voor de privacy van de informatie. Als klant is namelijk niets vervelender dan schending van de privacy. Het is daarom ook erg belangrijk dat een bedrijf hier juist mee om gaat, zeker zodra het een technologisch product aanbiedt. Dit soort producten zijn vaak verbonden met de digitale wereld, waar het verspreiden van informatie gemakkelijker en sneller gaat. Hierdoor moeten dit soort bedrijven hun informatie goed managen, om zo privacy schending te voorkomen. Doordat ze de ISO 27701 certificering hebben, verzekeren ze de klant ervan dat ze goed en zorgvuldig met hun informatie omgaan.

Andere sectoren

Natuurlijk hebben de certificaten niet alleen betrekking op de digitale wereld. Zo zorgt FSSC 22000 ervoor dat voedselveiligheid wordt gewaarborgd en hiermee de voedingsmiddelenindustrie wordt gecontroleerd. Zodra een organisatie deze certificering heeft, straalt het vertrouwen uit naar de afnemer en consument. Voedselveiligheid is erg belangrijk omdat het nare gevolgen kan hebben. Dit kan directe gevolgen hebben voor de consument, door het krijgen van een voedselvergiftiging bijvoorbeeld. Echter kan dit ook indirecte gevolgen hebben voor de afnemer die op een later moment een schadeclaim krijgt van een consument van de afnemer, die ziek is geworden door het gekochte product.